HANG- EN SLUITWERK

Maak gebruik van onze expertise

Het Deurenhuis is expert in mechanische en elektromechabeveiliging van uw huis of bedrijf. Uw kunt uw deuren en ramen op allerlei manieren beveiligen.
Hieronder staat een overzicht van de diensten die Het Deurenhuis hierin biedt.

 

 

 

 

Veiligheids sloten

Goedgekeurde sloten zijn te herkennen aan het SKG-logo met een aanduiding van het aantal sterren. Hoe meer sterren, hoe beter de bescherming tegen inbraak is.

Oplegslot

Dit zijn sloten die bevestigd worden op de deur, waarbij de sluitkast veelal op de deurstijl wordt bevestigd. Vaak dient bij deze sloten ook veiligheidsbeslag bevestigd te worden

Insteeksloten

Dit zijn sloten die in de deur worden bevestigd. De sluitkom van deze sloten worden in de deurstijl bevestigd. Bij deze sloten horen cilinders en veiligheidsbeslag om de cilinder te beschermen.

Veiligheids beslag

Ook het beslag van de sloten dient SKG-gecertificeerd te zijn. De minimale benodigde kwaliteit van het beslag is voorzien van SKG**® . Het veiligheidsbeslag wordt op de binnenzijde van de deur geschroefd. Een inbreker kan het veiligheidsbeslag er dus niet vanaf de buitenzijde van de deur afschroeven. Veiligheidsbeslag kan bijna niet geforceerd worden en beschermt de cilinder tegen afbreken met een Bahco of tang (Bulgaarse methode). Om afbreken te voorkomen, mag een cilinder niet meer dan 3 mm uitsteken. Er is ook veiligheidsbeslag dat de cilinder beschermt tegen kerntrekken. Bij kerntrekken wordt de kern van de cilinder eruit getrokken en komt de bediening van het slot vrij te liggen.

Cilinders voor een cilinderslot

De meest voorkomende cilinders noemt men europrofielcilinders (voor insteeksloten). Er zijn ook cilinders die beschermd zijn tegen boren en/of kerntrekken.

Veiligheids scharnier en dievenklauwen

Voor naar buiten draaiende deuren en ramen is het noodzakelijk dat de scharnierzijde van de deur ook beveiligd is. Dit kan door ten minste drie dievenklauwen te plaatsen. Dit zijn stalen stiften. Als de deur dicht is vallen de stiften in metalen hulzen die in het kozijn zijn geplaatst. Veiligheidsscharnieren zijn voorzien van een geïntegreerde dievenklauw.

Anti-inbraakstrip

Hiermee wordt voorkomen dat een inbreker een schroevendraaier in de naad tussen de deur en het kozijn (sluitnaad) kan plaatsen en de deur kan verbreken.

Kierstand houder

Een beugel met een hendel of ketting, die ervoor zorgt dat de deur slechts op een kier kan worden geopend. Sinds kort zijn er SKG-gecertificeerde kierstandhouders verkrijgbaar. De kierstandhouder voorkomt dat ongewenst bezoek binnendringt.

Bijzetslot

Dit zijn sloten die op of in de deur of raam worden geplaatst, veelal op het moment dat het bestaande hoofdslot niet voldoet aan de gewenste kwaliteit van inbraakwerendheid.

Meerpunts sloten

Dit zijn sloten die op meerdere punten een deur of raam afsluiten. Het voordeel van een meerpuntsslot is dat de deur vanuit één bedieningspunt wordt afgesloten. Bij nieuwe deuren worden vaak meerpuntssloten gebruikt.

Bevestiging glaslatten

Wanneer de glaslatten aan de buitenzijde van de deur zijn bevestigd moeten deze geschroefd of gekit worden. (zie Beveiligingsrichtlijn). Dit moet gebeuren wanneer de oppervlakte van het glas niet groter is dan 1,2 m2 .

Deurspion

In feite is een deurspion een lens in de deur, waarmee u kunt zien wie er voor de deur staat.

Deurcamera

Een deurcamera is eigenlijk ook een deurspion. Alleen heeft deze deurspion aan de binnenzijde van de deur een klein scherm. Dit is gebruiksvriendelijker dan een gewone deurspion.

Opleggrendels

Dit zijn grendels die bevestigd worden op het raam, waarbij de sluitkast veelal op de raamstijl wordt bevestigd.

Combi-uitzetter

Een afsluitbare raamuitzetter voor naar buitendraaiende klep- of uitzetramen.

Barrière stang

Een barrièrestang voorkomt dat de inbrekers via kleine ramen, bijvoorbeeld een bovenlicht, naar binnen sluipen. De tussenruimte tussen de stang en het kozijn mag niet groter zijn dan vijftien cm.

Barrière voorziening

Dit is een combinatie van horizontale en verticale stangen waarbij wordt voorkomen dat een inbreker binnenkomt door het glas te breken.

Kluizen

Waardeberging vraagt een geheel specifieke aanpak. Op discrete wijze moet er informatie worden verzameld om tot de juiste keus te komen. Om u hierin tegemoet te komen is het van belang dat u weet: wat er precies moet worden opgeborgen welke bescherming de kast moet bieden waar de kast geplaatst moet worden wat u wilt besteden Daarnaast dient u ook rekening te houden met eventuele aanvullende beveiliging. Is het bijvoorbeeld bekend of vanzelfsprekend dat er waardevolle zaken te halen zijn? Wordt een deel van het pand ook gebruikt voor bewoning? Sterke punten van Het Deurenhuis: breed assortiment levering volgens richtlijnen levering/plaatsing door heel Nederland een eigen service- en onderhoudsdienst betaalbare oplossing voor optimale veiligheid.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Laat u dan vrijblijvend informeren door Het Deurenhuis.